Yediveren Limon çeşidi, iklim şartları uygun olduğu sürece çiçeklenme ve meyve vermesi bütün sene süren bir meyve ağacıdır. Meyveleri diğer meyve çeşitlerine göre daha iri boyda olmaktadır. Bütün yıl boyunca çiçek açar ve meyve verir. Ağaç üzerinde küçüklü büyüklü meyveler, çiçekler ve tomurcuklar bir arada görülebilir. Meyveleri orta büyüklükte genellikle çekirdeksiz, kabuğu pürüzlü ve kalındır. Soğuklara oldukça hassas bir çeşit olup orta kuvvette ve dağınık bir taç yapar.
MAYER LİMON
Mayer Limon, yaprağı yeşil ve dökülmeyen, meyvesi olgunlaşınca sarı olan bir meyvedir. Mayer’in diğer limon çeşitlerinden farklı bir özelliği en fazla 2,5 – 3 metre boyunda olmalarıdır. Dikimden itibaren 2-3 yıl kış soğuklarına karşı koruma altına alınmalıdır. İnce kabuklu ve bol sulu bir limon çeşididir. Bodur olması sebebi ile evde ve ofisinizde bol güneş alan yerlerde rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
BERGAMOT LİMON
Turunçgiller familyasının çok bilinmeyen bir ağacı da Bergamot ağacıdır. Ilıman iklim kuşağında yetişen bu ağaç Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin çoğunda yetişir. Meyveleri limona benzemekle birlikte kabuk yüzeyi biraz daha pürüzlüdür. Bergamot ağacı yaklaşık 1 metreye ulaştığında meyve vermeye başlar. Çiçekleri küçük ve beyaz renklidir.
BUDA’NIN ELİ LİMON
Yaprakları, tırtıklı kenar boşluklarıyla, dikdörtgen ve biraz buruşuk görünümdedir. Çiçekler ve yeni yapraklar yoğun bir şekilde mor ile renklendirilmiştir. Kabuğu sarı ve son derece kokuludur. Çoğu narenciyede olduğu gibi, bu meyvenin de yetişmesi için ılık veya en azından ılıman iklim olması gerekir. 5 derecenin altındaki soğuklardan olumsuz olarak etkilenmeye başlar. Limon ve portakalın yetişebildiği yerlerde, Buda’nın eli de olabilir.
MİSKET LİMON
Misket Limonu, koyu yeşil renge sahip, Citrus ailesinden gelen bir turunçgil meyvesidir. Dış kabuğu yeşil, tadı hafif ekşi, yoğun aromalı bir tada sahiptir. Limona göre kabuğu daha ince ve daha suludur. Rengi olgunlaştıkça sarıya döner fakat genellikle yeşil haldeyken toplanmalıdır. Limon ağaçlarının yetiştirildiği yerde, hava sıcaklığının 0 derecenin altına düşmemesi iyi olur.